суббота, 11 марта 2017 г.

Цікаві факти про країни світу


20 цікавих фактів про країни світу,
які ми пропонуємо вашій увазі. Дана добірка складається з різноманітних цікавинок про країни світу.

1. Країна з найменшою кількістю лісу: Гаїті. Ліси в Гаїті практично повністю вирубані. Це помітно навіть на знімках з супутника: Ви можете визначити, де Гаїті межує з Домініканською республікою, в якій ліси все ще ростуть.
2.Найбільш освічена країна світі: Канада. 50% населення цієї країни мають освіту не нижче середньої спеціальної. За Канадою слід Ізраїль — і Японія 45% — 44%.
3. Країна, яка з найбільшою ймовірністю скоро опиниться під водою: Мальдіви. Жителі Мальдівських островів мають серйозні причини побоюватися затоплення: через глобальне потепління острова щороку все більше занурюються під воду.

Зроблено в Україні



Світлина від Зроблено в Україні.
Завод «Єврокар», що випускає автомобілі Skoda (Соломоново Закарпатської обл.), 9 березня офіційно презентує початок виробництва кросовера Skoda Kodiaq, повідомляє прес-служба Федерації роботодавців автомобільної галузі.
Згідно з повідомленням, Skoda Kodiaq – перший SUV в лінійці Skoda (світова прем'єра відбулася 1 вересня 2016 року в Берліні), на ринку України буде представлений в двох комплектаціях Ambition і Style.

четверг, 9 марта 2017 г.

Тарас Шевченко – географ і картограф в Аральській географічній експедиції (1848 -1849 pp.)


В Аральській географічній експедиції Т. Г. Шевченко розкрив себе не тільки як художник, але й як географ-картограф.
30 травня 1847 року учасникам Кирило-Мефодіївського товариства оголосили вирок.  А через добу Т. Шевченка в супроводі фельд'єгеря відправлено до Оренбурга, де містився штаб Окремого Оренбурзького корпусу.
Десять років, від 1847 до 1857 року, пробув великий поет, художник, мислитель і борець за волю України на засланні. У 1848-1849 pp. Т. Шевченко брав участь в Аральський експедиції під керівництвом відомого російського мореплавця капітана-лейтенанта О. І. Бутакова. 
Джерело:http://geographer.com.ua

среда, 8 марта 2017 г.

День народження Тараса Шевченка

9 березня, четвер

Поезію Тараса Шевченка перекладено більш ніж ста мовами світу. Один із 300 кратерів Меркурія отримав ім’я Тараса Григоровича. Діаметр кратера Т. Г. Шевченко – 137 кілометрів. 1384 пам’ятники Кобзареві встановлено на території від Бразилії до Китаю. Більшість — 1256, розташовані на території України, майже півтори сотні розмістились у 35 країнах. Нині в Україні 164 населені пункти названі на честь Тараса Шевченка.

понедельник, 6 марта 2017 г.

Міжнародний жіночий день

 

тюльпани             Міжнародний жіночий день
 (8 березня) - міжнародний день жіноцтва; дата, яку відзначають як окремі люди, так і великі групи в усьому глобальному суспільстві. Цей день визнається Організацією Об'єднаних Націй, в багатьох країнах світу цей день встановлено державним святом.
8 березня є офіційним вихідним днем в Азербайджані, Анголі, Білорусі, Буркіна-Фасо, В'єтнамі, Грузії, КНДР, Казахстані, Камбоджі, Киргизстані, Китаї, Конго, Лаосі, Македонії, Молдові, Монголії, Непалі, Таджикистані, Туркменістані, Росії, Уганді, Україні.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...