пятница, 13 января 2017 г.

Чому святкуємо Новий рік двічі

ілюстрація: соцмережі                                                                                 Чому святкуємо Новий рік двічі
14-го січня святкують Новий рік за старим стилем (Юліанським календарем). Перехід на Григоріанський календар (новий стиль) в Україні відбувся у лютому 1918-го року. Внаслідок розбіжності, яка існує між Григоріанським (світським) та Юліанським (церковним православним) календарем, українці святкують Новий рік двічі. Офіційне святкування Нового року припадає на 1-ше січня, а відзначення в ніч з 13-го на 14-те січня – досі залишилося в народній традиції.

     Щедрий Святвечір: кутя і шинка
Вечір 13-го січня називають «щедрим», тому що на цей святвечір готують не пісні, а вже м’ясні страви. Щоправда, сьогодні не так багато людей 13-го січня готують святкову вечерю з кутею та іншими обрядовими стравами. Скоріше, влаштовують звичайне застілля – як на Новий рік.

Як святкують Старий Новий рік

понедельник, 9 января 2017 г.

ООН визнала країни Балтії Північною Європою

Картинки по запросу оонООН офіційно визнала Латвію, Литву та Естонію Північною Європою, виключивши зі списку країн субрегіону Східної Європи
Про це з посиланням на відповідне рішення повідомив депутат Європарламенту Артіс Пабрікс в twitter.
"ООН офіційно змінює статус держав Балтії з Східної Європи на Північну Європу. Це те, до чого ми належимо", - написав він.
Джерело: http://espreso.tv
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...