вторник, 27 декабря 2016 г.

Захоплюючі місця Землі

16 захоплюючих видів на Землі, від яких паморочиться голова 


Є на нашій планеті такі місця, на які залишається тільки стояти і дивитися, роззявивши рота. Тому що вид у них дійсно захоплюючий. Ми покажемо вам 16 таких місць, які по-справжньому справляють враження.

понедельник, 26 декабря 2016 г.

Дата в географії

Цунамі в місті Ао Нанг, провінція Крабі, Таїланд (uk.wikipedia.org)
Що відбувалось в цей день з точки зору географії?

26 грудня 2004 року стався найбільш смертоносний землетрус у сучасній історії,  зафіксований в Індійському океані, на північ від острова Суматра.

Землетрус в Індонезії 2004 — потужний землетрус, попередньо оцінений в 6.8 балів за шкалою Ріхтера, пізніші, точніші оцінки для землетрусів такої сили за шкалою миттєвої магнитуди, це 9.0 балів. Епіцентр був розташований на дні Індійського Океану на захід від північного узбережжя Суматри, Індонезія.  Це найбільший землетрус з часу землетрусу 1964 року на Алясці, сила котрого становила 9.2 балів за шкалою Ріхтера. Понад 100 000 чоловік загинули внаслідок цунамі висота котрого місцями сягала 15 метрів. 

воскресенье, 25 декабря 2016 г.

На Філіппіни налетів потужний тайфун

Фото: евакуйовані філіппінські діти через тайфун "Нок-Тен"

Надзвичайні події    25.12.2016 


На східне узбережжя Філіппін налетів тайфун "Нок-Тен" із поривами вітру швидкістю до 255 км/год. Райони біля острова Катандуанес відчули стихію о 12:30 за київським часом (18:30 за місцевим), передає ВВС. Зазначено, що повідомлень про жертви чи руйнування поки не надходило. Водночас близько 100 тисяч людей евакуювали із зон ризику.

Кліматичні рекорди України



Картинки по запросу зміни клімату в україні
9 кліматичних рекордів України 
Проблеми зміни клімату встають в одну шеренгу з найактуальнішими питаннями, що стоять перед людством. Надзвичайні погодні умови, які все частіше спостерігаються в світі та в Україні, викликають до питань клімату підвищений суспільний інтерес. 

Спираючись на архівні дані, кліматологи Центральної геофізичної обсерваторії вирішили повідомити про 9 кліматичних рекордів, якими відзначилася природа за 150-річний період регулярних метеорологічних спостережень в Україні:
 


1. Максимальна температура повітря +42,0°С була зафіксована 12 серпня 2010 року на метеостанції Луганськ;
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...