суббота, 7 января 2017 г.

Найжаркіше місце на планеті вже не Триполі

Картинки по запросуДонедавна найжаркішим місцем на нашій планеті вважалося містечко Ель-Азізія за 40 км від столиці Лівії Триполі. 13 вересня 1922 року італійські метеорологи зафіксували температуру +58, 0°С. З 2010 року цей показник перевіряли вчені комітету ВМО (Всесвітньої метеорологічної організації), які дійшли висновку, що заміри проводилися неправильно і похибка могла становити 7°.
Таким чином, Світовий архів екстремальних метеорологічних і кліматичних явищ визнав недійсним екстремальне значення температури поблизу Триполі +58, 0°С, і на даний час офіційним рекордом температури є значення у +56, 7°С, зареєстроване в Долині Смерті (Каліфорнія, США) 10 липня 1913 року.

Рекорди 2016 року: чим минулоріч здивували регіони України?


Рік, що минув, був для України складним і наповненим суперечливими подіями. Однак були в ньому й позитивні новини, про які не завжди писали у своїх стрічках провідні агентства чи розповідали з екранів телевізорів. А, між тим, наша країна має чим пишатися. 

четверг, 5 января 2017 г.

Зроблено в Україні



Більше інформації про  товари, виготовлені в Україні за посиланнями:


25 найбільших, найвищих, найглибших місць у світі

Від темних глибин океану до одних з найвищих піків на Землі, нижче представлені двадцять п’ять найбільших, найвищих, найглибших і найкрихітніших місць в світі!


25. Найглибше озеро – озеро Байкал
Це сибірське рифтове озеро є не тільки найглибшим озером на Землі, а ще воно також володіє найбільшим об’ємом і містить приблизно 20 відсотків прісної води всієї поверхні Землі.

среда, 4 января 2017 г.

Старі географічні назви


                  
  1. Франція-Галлія
  2. Іспания-Іберія
  3. Ефіопія-Абіссінія
  4. Португалія-Лузітанія
  5. Шотландія-Каледонія
  6. Швеція-Сканія
  7. Шрі-Ланка-Цейлон
  8. Тайвань-Формоза
  9. Калімантан-Борнео
  10. Калінінградска обл. РФ -Східна Пруссія
  11. Краснодарский край РФ -Кубань
  12. Грузія західна-Колхіда
  13. Грузія східна-Іверія

Географічні назви обласних центрів України



 Що означають назви обласних центрів України?

Вінниця — обласний центр, що розміщений по обох берегах річок Південного Бугу та Віннички. Існує декілька версій про походження назви міста. Одна із них пов'язує назву з старослов'янським словом «вьно», що означає «посаг». Інші дослідники вважають, що це зрусифікована назва і вірно було б назвати «Винниця», що походить від слова винокурня. Є й третій варіант. Місто одержало назву від річки Віннички, на якій воно і засноване. А вона сама названа від слова «вінок». На цій річці за прадавнім звичаєм дівчата пускали на воду віночки з квітів, щоб довідатися про свою долю.

вторник, 3 января 2017 г.

Карта брендів України


 
На ринку України представлені досить успішні і цікаві бренди, які розвиваються нарівні із західними.

Існують торгові марки, позиція яких на українському ринку настільки сильна, що міжнародні корпорації бачать в їх придбанні важливий крок на шляху освоєння ринку. (Так, наприклад, бренд Gala був куплений компанією Procter & Gamble, а посилення PepciCo в Україні стало сталося через покупку компанії "Сандора" з її брендами Sandora і "Садочок").

Більшість компаній, які сформували справді успішні бренди, займаються виробництвом товарів масового споживання.

20 найцікавіших фактів про Україну!

Файл:UC cX5pe0tk.jpg
  • В Україні, в містечку Рахів, в оточенні мальовничих Карпат знаходиться географічний центр Європи.
  • На конкурсі краси мов в Парижі в 1934 році українська мова зайняла третє місце після французької та перської за такими критеріями, як фонетика, лексика, фразеологія, структура речень. А за мелодійністю українська мова зайняв друге місце, після італійської.
  • Станція метро "Арсенальна" у Києві - найглибша в Україні і довгий час була найглибшою в світі вона знаходиться на глибині 105 метрів під землею. Станцію побудували однією із перших, у 1960-ому році, у безпосередній близькості від будівлі парламенту. За деякими даними, у тунелях біля "Арсенальної" є таємні сховища для політичної верхівки.

Географічні рекорди України

  • Найбільша гірська система в Україні – Українські Карпати, які є  східних Карпат. Розташовані вони на заході, у межах Закарпатської, Львівської, Івано-Франківської та Чернівецької областей, і простягаються смугою завдовжки понад 270 км і завширшки 100-110 км. Українські Карпати – середньовисокі гори, їхня пересічна висота 1000 м.
  • Найвища гора України – Говерла в Українських Карпатах в Полонино-Чорногорському масиві, в межах Закарпатської області. Її висота 2061 м над рівнем моря.
  • Найбільше плоскогір’я в Україні знаходиться в Карпатах на висоті 1758 м над рівнем моря. Це плоска вершина гори Паляниця у їхній східній частині – Чивчинських горах.

воскресенье, 1 января 2017 г.

Дата в географії

Прапор Аляски (Фото: alaska-in-pictures.com) 3 січня 1959 року Аляска стала 49-м штатом США
3 січня 1959 року, через 218 років після відкриття європейцями і через 92 роки після придбання у Росії за ціною 2 центи за акр Аляска стала 49-м штатом США.

 Аляска (англ. Alaska) — найбільший штат США на північно-західній околиці Північної Америки, який включає півострів Аляска: усю північно-західну частину материка, Алеутські острови і архіпелаг Олександра; загальна площа — 1 717 855 км2; площа суходолу — 1 478 457 км2. Аляска стала 49-им штатом Сполучених Штатів 3 січня 1959.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...