пятница, 15 февраля 2019 г.

Як змінювалося місце України в світових рейтингах у 2013 та 2018 роках

Україна покращує свої позиції в багатьох світових рейтингах. Крім того, що після отримання Україною безвіза до країн ЄС різко зросла цінність українського паспорта, покращилися загальні показники рівня економічної свободи, а також відкритості державних даних. Сьогодні ми вирішили порівняти, які позиції в світових рейтингах посідала Україна в 2013 та 2018 роках.
Україна піднялася в економічному рейтингу легкості ведення бізнесу й опустилася в авторитетному рейтингу ООН із людського розвитку.
        

Рекорди областей України: де найлегше вести бізнес, а де – найкраще навчають школярів

У 2018 році кожен регіон України відзначився своїми здобутками й перемогами. Вважається, що найбільші здобутки крани в площині агросектору, але насправді деякі регіони випереджають інші за кількістю відремонтованих доріг чи за найвищими результатами учнів із ЗНО. «Слово і Діло» пропонує подивитись, які рекорди та в яких галузях встановили області цьогоріч.
Найбільше підприємств у Дніпропетровській області, хоча найнижче безробіття в Харківській, між тим зарплату вчасно виплачують найкраще в Чернівецькій області.
Детальніше – на інфографіці.

среда, 13 февраля 2019 г.

Берил і топаз Волині

     Історія досліджень берилу і топазу в Україні започаткована у другій половині XIX ст. Г. Й. Осовським. У 1867 р. він в околицях сс. Гута і Писарівка Житомирського повіту звернув увагу на нагромадження зразків кременю, перемішаних із уламками димчастого кварцу, моріону та гірського кришталю серед каолінової маси - продуктів руйнування перекритих малопотужними пухкими відкладами гранітних пегматитів.
Невдовзі Г. Й. Осовський у цій місцевості знайшов кристали топазу і берилу. Нині топази і берили з камерних пегматитів Волинського родовища (Коростенський плутон) - єдине джерело видобутку ювелірного, колекційного та технічного топазу в Україні. Серед українських топазів відомі кристали-гіганти - рекордсмени у Європі та Азії, які виросли в заноришах і за абсолютною вагою увійшли до неофіційного всесвітнього переліку кристалів- унікумів.

воскресенье, 10 февраля 2019 г.

Природні дива України, які точно треба відвідати. Казкові фото

Для того, аби побачити щось неймовірне, не обов’язково їхати кудись далеко. Багато природніх чудес розташувались прямо у нас перед носом.

Ось список фантастичних природних див, які варто додати у свій туристичний маршрут.

Водоспад Білі камені

Цей мальовничий водоспад розташований на Дніпропетровщині. Вперше про нього згадують у 1932 році, коли було створено Карачунівське водосховище.
Висота потоку становить 12 метрів.

Бакота

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...