пятница, 27 января 2017 г.

Відкриття Антарктиди

28 січня, субота

День відкриття Антарктиди

                                    
                  Слово «Антарктика» означає «навпроти ведмедя».

Чому? Стародавні греки назвали 
 крижаний північ «Арктікос» на честь сузір’я Великої Ведмедиці, розташованого на Північному полюсі, але тут не живуть білі ведмеді - для них тут дуже холодно. 
Антарктида з грецької перекладається як «протилежність Арктиці».
28 січня 1820 року учасники першої російської антарктичної експедиції (1819-1821) на човнах "Восток" і "Мирный" під командуванням Ф. Ф. Беллінсгаузена и М. П. Лазарєва офіційно відкрили цю загадкову Антарктиду - шостий і останній відкритий материк, але аж до цього дня територія Антарктиди не належить жодній країні світу, а її площа становить 13 мільйонів 661 тисяч кілометрів (континентально близько 52 млн км). Взимку материк Антарктиди значно додає в розмірах.

среда, 25 января 2017 г.

День Індії

26 січня, четвер

День Незалежності Республіки Індія




Індія - батьківщина шахів, алгебри і геометрії - своє Національне всято відзначає з 1950-го року, в день, коли вступила в силу нинішня Конституція Індії. Преамбула Конституції визначає Індію як суверенну, соціалістичну, світську і демократичну державу. Примітним є той факт, що Індія дуже миролюбна, і за свою багатовікову історію не вторгалася на територію будь-яких інших країн.
5000 років тому, коли більшість населення землі були кочуючими племенами, індійцям вдалося створити Хараппску цивілізацію. Ця цивілізація розташувалася у долині Шіндо, це захід сучасної Індії. Назва «Індія» походить від річки Інд, яка прихистила навколо себе найперші поселення. Арійці називали річку Інд «Шіндо».

День Австралії

День Австралії (2017-01-26)


 День Австралії  знаменує початок освоєння Зеленого континенту європейцями.
26 січня 1788 капітан Артур Філіп висадився в бухті Сіднея, підняв британський прапор і заснував першу колонію — Новий Південний Уельс. 

Це сталося 18 років після відкриття континенту капітаном Джеймсом Куком. 

Філіп назвав нове поселення «Сідней» по імені Томаса Тауншенда, першого віконта Сіднея, секретаря Британської імперії в 1784-89 роках, який і віддав наказ відправити флот. 

воскресенье, 22 января 2017 г.

День Соборності України



Землетрус магнітудою 8,0 стався у Папуа-Новій Гвінеї

Землетрус магнітудою 8,0 стався у Папуа-Новій Гвінеї, можливі хвилі цунамі
На одному з островів держави Папуа-Нова Гвінея стався землетрус магнітудою 8,0. Про це повідомила геологічна служба США (USGS), передає УНН.
За останніми даними, поштовхи були зафіксовані на території автономного регіону Бугенвіль в 04.30 за Гринвічем (06.30 за Києвом). Осередок залягав на глибині 153,8 кілометрів.
“Небезпечні хвилі цунамі від цього землетрусу можливі протягом найближчих трьох годин уздовж берегів Папуа — Нової Гвінеї, Соломонових Островів, Науру, Понпеї, Кусайє, Вануату, Трук і Індонезії,” — попередили фахівці Тихоокеанського центру попередження цунамі (PTWC).
Джерело: УНН
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...