пятница, 23 декабря 2016 г.

Якби лід на планеті розтанув: відео

Ми вже знаємо, що багато наслідків зміни клімату є незворотними - рівень Світового океану з кожним роком збільшується великими темпами, за оцінками Міжурядової групи експертів зі зміни клімату, до кінця цього століття він може піднятися ще на метр і більше.
Виходячи з даних National Geographic на 2013 рік, якби весь материковий лід на планеті розтанув, рівень моря зріс би на 65 м - форма континентів б змінилася, а багато великих міст пішли під воду. Які саме, можна побачити на відео, наданими виданням Business Insider.


Джерело: http://geografica.net.ua/

четверг, 22 декабря 2016 г.

Сьогодні День зимового сонцестояння

(Фото: ukrcenter.com)


Сонцестояння — момент часу, у який центр Сонця проходить або через найпівнічнішу точку екліптики, що має схилення +23° 27' (точка літнього сонцестояння), або через найпівденнішу її точку, що має схилення — 23° 27' (точка зимового сонцестояння). У році два сонцестояння — зимове й літнє. У північній півкулі зимове сонцестояння відбувається 21 або 22 грудня, і тоді спостерігається найкоротший день (і найдовша ніч), а літнє — 20 або 21 червня, і тоді спостерігається найкоротша ніч (і найдовший день). У південній півкулі на зазначені дати припадають, відповідно, літнє й зимове сонцестояння.

среда, 21 декабря 2016 г.

Top 10 / П'ять найвищих та п'ять найширших водоспадів світу

Картинки по запросу водоспадиВенесуела, ПАР, Перу, США, Канада, Зімбабве, Норвегія, Бразилія - ​​ці країни об'єднує одне: тут знаходяться найбільші водоспади світу. Розташовані в національних парках, іноді на межі двох, а то й трьох держав, ці місця приваблюють шанувальників гострих відчуттів - бейсерів (любителів стрибнути з високої точки, озброївшись планером або парашутом), альпіністів і молодят.

воскресенье, 18 декабря 2016 г.

Як святкують Новий Рік в різних країнах?

6
Казковий, чарівний, таємничий Новий рік  – одне з найулюбленіших та найпопулярніших свят в багатьох країнах світу. І якщо для нас основними елементами новорічного свята є ялинка, запах мандаринок, салат “Олів’є”,  і загадування бажань під бій курантів, то жителі інших країн мають свої, відмінні від наших звичаї. Дізнайтеся про святкування Нового Року в різних країнах світу. Пропонуємо Вашій увазі рейтинг найбільш незвичайних  традицій.
АВТОР 

Географічні рекорди

Картинки по запросу гориРекорди суші
Найвіддаленіша від світового океану точка суші розташована в китайській пустелі Дзоосотойя Елісен, у Сін-К'янгу. 
Найближча точка океанічного узбережжя віддалена від згаданого місця на 2648 км.
Найбільша частина світу - Азія, площа якої 43 млн. кв. км. 
Найбільший материк земної кулі - Євразія. Її площа 54,4 млн. кв. км.

Найменший з материків - Австралія (7 млн. кв. км). Також утримує за собою звання найвіддаленішого, найрівниннішого, найпосушливішого і найменш населеного материка.
 Джерело: http://www.geograf.com.ua

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...