суббота, 7 января 2017 г.

Найжаркіше місце на планеті вже не Триполі

Картинки по запросуДонедавна найжаркішим місцем на нашій планеті вважалося містечко Ель-Азізія за 40 км від столиці Лівії Триполі. 13 вересня 1922 року італійські метеорологи зафіксували температуру +58, 0°С. З 2010 року цей показник перевіряли вчені комітету ВМО (Всесвітньої метеорологічної організації), які дійшли висновку, що заміри проводилися неправильно і похибка могла становити 7°.
Таким чином, Світовий архів екстремальних метеорологічних і кліматичних явищ визнав недійсним екстремальне значення температури поблизу Триполі +58, 0°С, і на даний час офіційним рекордом температури є значення у +56, 7°С, зареєстроване в Долині Смерті (Каліфорнія, США) 10 липня 1913 року.

Долина смерті  — міжгірська западина в американських штатах Каліфорнія і Невада, найнижча западина в Північній Америці (86 м нижче рівня моря у точці з координатами 36°14′ пн. ш. 116°46′ зх. д.). Являє собою міжгірську западину в районі пустелі Мохаве та Великого Басейну на заході США в штаті Каліфорнія (східна Каліфорнія, округ Іньйо). Долина Смерті розташована на південний схід від гірського ланцюга Сьєрра-Невада, у Великому Басейні на території пустелі Мохаве. Долина також включає більшу частину Національного парку Долина Смерті. Тут на поверхні висохлого озера Рейстрек-Плая виявлене цікаве геологічне явище - Камені, що рухаються.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...