вторник, 21 ноября 2017 г.

Національні парки та заповідники Африки.

Африка має найвищу концентрацію національних парків на планеті. Станом на 2014 рік тут налічують 335 національних парків. У них знайшли захист більш 1100 видів ссавців, 100 000 видів комах, 600 видів птахів і 3000 видів риб. Крім того, існують сотні заказників, лісових, морських і національних заповідників, а також природні парки.

Чорний континент багатий на природу. Вологі тропічні ліси і рівнини посушливих саван в пустелі Сахара стали домом для самих різних видів дикої природи. В Африці мешкає безліч  дивовижних тварин, у тому числі ті,  що знаходяться під загрозою зникнення. Також її розглядають як місце виникнення людської цивілізації..
Найбільш відомі  природоохоронні обє'кти:
Амбоселі (Кенія)
Масаї-Мара (Кенія)
Серенгеті (Танзанія)
Хванге ( Зімбабве)
Нгоронгоро (Танзанія)
Озеро Науру
Чобе( Ботсвана)
Крюгера (Південна Африка)
Вірунга (Конго)
Кіліманджаро (Танзанія)

Національний парк Серенгеті в Танзанії - це один з найстаріших і найвідоміших заповідників в Африці. Парк славиться щорічної міграцією мільйонів антилоп гну, сотень тисяч газелей і зебр, а також полюють на них хижаків. Це одне з найбільш вражаючих природних видовищ в світі. Велика міграція, яка простягається на 1000 кілометрів щорічного кругового походу, пролягає через унікальні мальовничі місця з величезними безлісними
просторами і ефектними пологими луками, засіяними оголеними скелями і перемежованими річками і лісами. У цьому парку знаходиться одна з найбільших у світі і найбільш диверсифікованих популяцій із взаємодією хижак-жертва.
Національний парк Серенгеті займає площу в 12950 квадратних кілометрів і вважається однією з найменш порушених природних екосистем на Землі.

Масаї Мара - національний заповідник, розташований в окрузі Кенії Нарок. Він межує з Національним парком Серенгеті, а назву отримав на честь народу масаї, який населяв ці регіони. Заповідник славиться своєю винятковою популяцією левів, леопардів і гепардів, а також щорічною міграцією зебр, газелей Томсона і гну, які щороку направляються в це місце з липня по жовтень з Серенгеті. Ця подія відома як «велика міграція».
Масаї Мара займає відносно невелику територію, але тут можна спостерігати дивовижну концентрацію дикої природи. У парку мешкають 95 видів ссавців, амфібій, рептилій і більше 400 видів птахів. Велика п'ятірка (буйволи, слони, леопарди, леви і носороги) рясніє по всій території парку. Леопарди, гепарди, гієни, жирафи, антилопи гну, топи, бабуїни, бородавочники, буйволи, зебри, слони, бегемоти і крокодили сходяться біля річки Мара.

Нгоронгоро розташований у північно-західній Танзанії. По суті, це залишки старого вулкана Нгоронгоро. Його круті схили стали природною  огорожею для найрізноманітніших диких тварин, які тут мешкають. На рівнинах за кратером люди масаї пасуть свою худобу, здавалося б, не звертаючи уваги на стада диких тварин, що заповнюють великий пейзаж. Ця місцевість також важлива у відстеженні походження людини, так як тут виявили одні з найбільш ранніх останків людини і сліди людської діяльності, що датуються 3500000 років.
Джерело:http://mandrivnikl.blogspot.com/2015/11/blog-post.html#

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...