суббота, 18 февраля 2017 г.

ГЕОЛОГИ ВІДКРИЛИ НА ЗЕМЛІ НОВИЙ КОНТИНЕНТ

Нова Зеландія - це континентМіжнародна група геологів з Нової Зеландії, Австралії і Новій Каледонії заявили про відкриття під товщею води Тихого океану нового континенту.
Недавні дослідження привели вчених до висновку, що Нова Зеландія — це континент. До того ж, в цей континент, крім, власне, Нової Зеландії, входить і розташований з нею на одній континентальній плиті Нова Каледонія. Повідомляє про це журнал Nature News. Новий материк, що отримав назву Зеландія, розташований в південно-західній частині найбільшого океану планети.
За даними вчених, його загальна площа сягає п’яти мільйонів квадратних кілометрів, але більша частина — близько 94 відсотків — розташована під водою. Континентальна кора, що утворює Зеландію, різко відмежована від сусідньої Австралії, так що ці два континенти можна вважати одним цілим. Як і Південна Америка, Австралія і Антарктида, Зеландія – це уламок суперконтиненту Гондвана, який розколовся на частини ще в мезозої. Після відкриття Зеландії автори дослідження запропонували збільшити число континентів з семи (Європа, Азія, Африка, Австралія, Антарктида, Північна і Південна Америка) до восьми.

Джерело: http://new-s.com.ua/nayka/gheologhy_vidkrylu_novyj_kontynent_08346.html
© new-s.com.ua

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...