пятница, 27 ноября 2020 г.


24 листопада в режимі онлайн на платформі ZOOM проведено перше заняття обласної педагогічної студії вчителя географії Переяславської гімназії Переяславської міської ради Чемерис Ольги Олегівни з теми «Використання мультимедійних засобів у навчанні географії та природознавства».

У заході взяли участь 18 вчителів географії та природознавства закладів загальної середньої освіти Київщини; Совенко Валерій Володимирович, завідувач відділу географії, економіки та краєзнавства КНЗ КОР «Київський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних кадрів», координатор педстудії.

На першому занятті розглянута тема «Створення власних мультимедійних матеріалів». За допомогою картографічного сервісу Google Планета Земля було проведено знайомство учасників студії та здійснена віртуальна подорож Київщиною. У ході подальшої роботи учасники заходу також ознайомилися з комп’ютерними програмами mycollages, padlet, thinglink та їх можливостями для використання на уроках. Учителі переглянули запропоновані презентації, створені у програмах Prezi, Sway, Powtoon та отримали практичні інструкції щодо їх створення. Також учасників педстудії було ознайомлено з механізмом створення інтерактивних вправ у програмах LearningApps та Wordwall. У ході практичної частини вчителі географії та природознавства за допомогою інтерактивної дошки Рadlet виконали проєкт «Мої європейські мрії».

Совенко Валерій Володимирович у своєму виступі окреслив педагогічний портрет керівника цієї профспільноти – Чемерис Ольги Олегівни. Також він звернув увагу педагогів на створення кінцевого продукту за результатами роботи педстудії й розкрив особливості алгоритму розробки навчальних занять з географії та природознавства для дистанційного навчання учнів, презентував зразок уроку з використанням технологій дистанційного навчання.

Після завершення заняття були підведені підсумки та з метою обміну досвідом слухачам педстудії запропоновано підготувати творчі домашні завдання. Учасники висловили щиру подяку організаторам за продуктивне спілкування й створену атмосферу взаємопідтримки і доброзичливості.

Дивитися повністю



Комментариев нет:

Отправить комментарий

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...